torstai 10. syyskuuta 2015


Ohessa jäsenemme Yrjö Tiitisen matkakertomus retkestä Pietariin 04.-06.09.2015. Muutama kuva löytyy kohdasta "Kuvat OneDrivessä".



Suomen merihistoriallinen yhdistys

                    Matkakertomus


Matkakertomus retkestä Pietarin merisotamuseoon 5.9.2015
Suomen merihistoriallinen yhdistys järjesti retken Pietarin merisotamuseoon, jossa retkeläiset saivat englanninkielisen opastuksen 5.9.2015 klo 12-14. 
Museossa oli 19 retkeläistä, mukana myös Suomen Laivahistorial-lisen Yhdistyksen ja Helsingin Laivanpäällikköyhdistyksen jäseniä. Kaikki kolme yhdistystä olivat tiedottaneet jäsenilleen retkestä etukäteen.
Retken valmistelussa yhteyshenkilöinä Pietariin toimivat Tiina Mertanen ja Galina Vangonen Suomen merimuseosta.
Retkeläiset olivat itse järjestäneet matkansa ja majoituksensa. Useimmat olivat valinneet viisumivapaan risteilyn Princess Maria –aluksella Helsinki-Pietari-Helsinki pe-su 4.-6.9.2015. Alus oli Pietarin satamassa lauantaina 5.9. klo 9:30-19:00.
Opastus antoi retkeläisille yleiskuvan Pietarin merisotamuseosta, joka toimii nykyisin aikaisempaa suuremmissa tiloissa osoitteessa Truda 5. Oppaalla oli tukenaan alan tutkija, jonka kanssa he pohtivat vastauksia retkeläisten esittämiin kysymyksiin.
Kysymyksiä oli lähetetty myös etukäteen, ja niihin saatiin vastauksia kierroksen loppupuolella. Suomeksi kirjoitetut kysymykset oli Galina Vangonen kääntänyt venäjäksi ja lähettänyt Pietariin. Nämä etukäteiskysymykset koskivat merisotamuseon valokuva-arkistoa ja mahdollisuutta tilata valokuvia 1900-luvun alun rannikkolinnakkeista ja sotalaivoista, laivaston tukikohtia autonomian ajan Suomessa, Ruotsinsalmen meritaistelua 1791 ja Tsushiman meritaistelua 1905.
Suomen merihistoriallinen yhdistys maksoi lupauksensa mukaisesti kaikkien retkeläisten sisäänpääsymaksun (yhteensä 7600 ruplaa). Opastuksesta ei tarvinnut maksaa mitään, sillä opas ilmoitti ystävällisesti, että meidän ryhmältämme ei peritä lainkaan merisotamuseon normaalia opastusmaksua.

Yrjö Tiitinen

Jakelu: Suomen merihistoriallinen yhdistys, Suomen Laivahistoriallinen Yhdistys, Helsingin Laivanpäällikköyhdistys, Tiina Mertanen, Galina Vangonen


1 kommentti:

  1. Muutama kuva löytyy "Kuvat OneDrivessä" linkin alta, näpäytä tekstiä Kuvat OneDrivessä ja sieltä löytyy oma kansio näille taideaarteille.

    VastaaPoista