keskiviikko 25. syyskuuta 2019

Medlemsmöte 18.09.2019 Casa Mare Protokol


Plats:                                  Casa Mare
Tid:                                      18.09.2019 klo 19:30-20:20
Deltog:                                16 medlemmar. Namnen i gästboken.

 Till föredragshållare lovade Mauri Harki hade hamnat att stanna i Athen på arbetsresan, så mötet med Delta Marins represetant flyttas framåt och ordnas senare i Delta Marins utrymmen.
Före medlemsmötet tittade vi på Discoverys dokumnet om 5 massiva fartyg varav ett var finska Mastera.
Före medlemsmötet fördes en diskussion om Båtolyckan som hände på Erstan 3.8.2019
Det är möjligt att föreningen deltar i den offentliga diskussionen om den.

1.     Ordförande Stig Sundberg öppnade mötet kl 19:30

2.     Stig Sundberg valdes till medlemsmötets ordförande och Yrjö Tiitinen till sekreterare.

3.     Mötets laglighet och beslutförhet konstaterades.

4.     Medlemsmötets föredragslista godkändes.

5.     Konstaterades att styrelsen har anskaffat ett eget bankkort, som minskar utgifterna och gör föreningens penningtrafiken lättare.

6.     Konstaterades att styrelsen har avtalat att under handelsgillets reparation hålles medlemsmötena i Case Mare restaurangens kabinett i Drumsö.

7.     Trafik och Kommunikations ministern Sanna Marin överlåter Sjöfartens säkerhetspris (Sea Sunday) till Ove Hagerlund på hotell Kämp i Helsingfors. Ordförande deltar i tillställning som HSF:s represetant.

8.     Det med Furuno Finland överenskomna besöket är 24.9.2019 kl 14:00. Som värd verkar försäljnings chef Jonas Malmström. Lovat är en överblick, vilka aparater Furuno har nu och vad nytt är på kommande till fartygens kommandobryggor.

9.     Det med Traficom överneskomna besöket är 14.11.2019 kl 15:00. Sådana frågor som förfrågaren tror att Traficoms tjänstemän kanske inte kan svara på genast utan att göra sej förtrogna med lönar sej att skicka på förhand till sekreteraren Matti Aaltonen.

10.  Det med Neste Oyj överenskomna besöket förverkilgas i Januari 2020.. Om den exakta datummen medelas senare.

11.  Åbö Skeppsbefälhavare förenings anordnade Captain`s dinner i Åbo på S/S Bore var en succè. 111 personer varava 64 sjökaptener. Medlemmar från Raumo, Tammerfors, Uleoborg och Kuopio. Från Helsingfors åtta medlemmar och fyra makar.

12.  HSF:s styrelse har av de i Åbo närvarade skeppsbefälhavareföreningars önskemål belsutat att ordna den följande riksomfattande Captain`s dinner tillställningen i Helsingfors våren 2020. Stig Sundberg, Kari Wallin och Matti Pajula fungerar som tillställningens förberedande arbetsgrupp.

 13.  Konstaterades att föreningens sommarutfärd tiil Raseborg var lyckad. Delatgare var Ester 16 och från HSF 15. Priset var 1339,30 €, varav 439,30 blev för föreningen att betala. I de preliminära diskussionerna om 2020 nästa sommars utfärd nämdes Saarenmaa. Ochså Tartto och Narva visade intresse.

 14.  Ordförande påpekade, att föreningens hedersmedlemskap inte befriar från medlemsavgiften, om det inte speciellt omnämnes.

 15.  HSF anonserade oro om den stora tankbåtstrafiken på Finska Viken har noterats I CESMA:s årsmöte. Finska Viken vinter trafik är exeptionnelt stor.

 16.  Om båtolyckan som hande på Erstan 3.8.2019 hade diskuterats före medlemsmötet började. I många anföranden underströks den rätta attityden och ohså om betydelsen hur man kan sjövägs reglerna.

 17.  Andra ärenden
-         Vid Julsmörgåsmötet 11.12.2019 hålles föredraget av Hans Langh.
-         Ett brev är på gång om EMSA:s svårigheter att få en isbrytare från Finland.
-         Ordförande träffar IFSMA:s och CESMA:s represetanter vecka 39.
-         Styrelsen beställer mera postmärken som fås av sekreterare Matti Aaltonen.

18. Ordförande avslutade mötet kl 20:20.

Stig Sundberg                                                                   Yrjö Tiitinen
Ordförande                                                                        Sekreterare

Bilder
Av Lauri Vuorinen



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti